Skript-koulu - Osa 1

 
1. Esittely

Tässä blogissa käymme läpi Skriptin toimintoja. Skript on siis "koodauskieli", joka toimii englannin kielellä. Eli kun kirjoitat Skriptiä, kirjoitat englantia. Jos sinulla ei ole mitään kokemusta Skriptistä, ei hätää! Sitä varten näillä blogeilla opetetaan Skriptin käyttöä.



 
2. Miten voit aloittaa Skriptaamisen?

Ensiksi sinun tulee ladata Skript-plugin täältä. Muista ottaa aina uusin versio Skriptistä! Kuitenkin huomioi, että jos palvelimesi toimii vanhemmalla versiolla, sinun tulee ladata vanhempi Skript-versio.



 
3. Ensimmäinen komento

Tässä blogissa teemme komennon, joka lähettää chattiin tekstiä. Lisäämme komentoon myös permissionin, eli oikeuden.

Ensiksi mene palvelimellasi tiedostosijaintiin /plugins/Skript/scripts ja luo sinne tiedosto, jonka tiedostopääte on .sk. Käytän tässä esimerkissä nimeä 1.sk.

command /komento:
    trigger:
        send "moi" to player

Jokaisen kaksoispisteen (:) jälkeen tulee joko yksi tab tai neljä välilyöntiä. Ensimmäisellä rivillä rekisteröimme komennon /komento (voit vaihtaa komennon nimeä oman mielen mukaan!). Toisella rivillä sana "trigger" tarkoittaa sitä, että sen sanan alapuolella olevat asiat tapahtuvat, kun komento suoritetaan. Ilman triggeriä komennot eivät toimi. Kolmannella rivillä lähetämme viestin 'moi' pelaajalle (voit vaihtaa tekstiä oman mielen mukaan!).

Nyt olemme tehneet komennon, joka lähettää komennon suorittajalle sanan 'moi'. Tallennamme tiedoston ja menemme Minecraft-palvelimelle ja kirjoitamme siellä komennon '/sk reload 1.sk' (MUISTA KORVATA 1 OMALLA SKRIPT TIEDOSTONIMELLÄ!). Skript sanoo, että virheitä ei tule (Successfully reloaded 1.sk).



 
4. Oikeuden lisääminen

Mikäli haluamme lisätä komentoon jonkin permissionin (oikeuden), tulee Skriptiin lisätä kaksi riviä. Lisäämme 'command /komento:' jälkeiselle riville 'permission: skript.permission' (voit vaihtaa permissionia oman mielen mukaan!). Sen jälkeen seuraavalle riville tulee permission message, jossa määritämme viestin, joka tulee pelaajalle, jolla ei ole permissionia skript.permission: 'permission message: Sinulla ei ole oikeutta suorittaa tätä komentoa!' Tämän jälkeen Skriptimme näyttää tältä:

command /komento:
    permission: skript.permission
    permission message: "Ei ole oikeutta suorittaa tätä komentoa!"
    trigger:
        send "moi" to player

Tallennamme taas tiedoston, ja teemme '/sk reload 1.sk' (MUISTA KORVATA 1 OMALLA SKRIPT TIEDOSTONIMELLÄ!). Nyt vain pelaajat, joilla on permission 'skript.permission' voivat suorittaa komennon.


Tehty: 23.3.2024 · Jalppa